27 Mart 2010 Cumartesi

The Little Black Dress

Dolabınızda olması gerekenlerin bir listesini çıkarırsanız o listede siyah elbise bulunması şarttır;) Siyah elbise en büyük yardımcılarımızdan biridir aslında, istediğiniz kadar farklı şekilde kombin edebilirsiniz..
Gece ve kokteyl elbisesi fikri 1920'lerde çıktı.Ulaşılabilir,değişken, kalıcı olduğundan birçok modacı ve kadın tarafından ufak,sade siyah bir elbisenizin olması moda kuralı olarak benimsendi.

Coco Chanel'in dışında Jean Patou'da siyah elbiselerin ünlenmesinde büyük rol oynadı.Jean Patou gözden kaçmasına rağmen Chanel ve Ralph Lauren gibi önemli tasarımcıları etkilemiştir. Ayrıca Jean Patou kadınlar için şık spor kıyafetler tasarlayan ilk modacılardan biridir, LBD(little black dress) taslağı ona aittir ama siyah renk tamamen Chanelindir.
Sadece Coco Chanel kadar cesur bir modacı, hizmetlilerin siyah giydiği bir dönemde siyah elbise tasarlayabilirdi.1926 yılında Chanel ünlü uzun kollu,krepe elbisesini tasarladı ve elbise çıktığı anda çok büyük bir başarı yakaladı.Vogue bu elbiseyi her kadınn zevkine uygun üniforma olarak tanıdı.Bu başarıdan sonra diğer büyük tasarımcılar da siyah elbise üretmeye başladı..
Ünlü siyah elbiseler:
Audrey Hepburn'un Breakfast at Tiffany's de incilerle süslediği siyah elbise:)..
Betty Boop 1920leri konu alan çizgi filmindeki siyah elbise
Windsor düşesi Wallis Warfield Simpson(1936) siyah elbiseleri, eğer siyah elbise size oluyorsa yerine giyilebilecek başka bir şey yoktur diye tanımlamıştır.


“Sheherazade is simple, but the little black dress is complex.” -Coco Chanel-
-I-

(fashionspot,whowhatwear)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLAR :)