11 Şubat 2010 Perşembe

R.I.P. Alexander Mc Queen !


Alexander Mc Queen favori tasarımcılarım arasında özgünlüğüyle ilk sıraya yerleşebilicek türden bir tasarımcıydı, yaklaşık 4 yıldır tüm defilelerini ilgiyle takip ettim hep ve hepsini izlerken inanılmaz keyif aldım.Öldüğünü şu anda öğreniyorum ve inanın şok oldum ..


**Moda dünyasında yeni ufuklar açan ünlü İngiliz tasarımcı Alexander McQueen, 40 yaşında hayata veda etti.
Sabah saatlerinde gelen telefon üzerine McQueen'in evine giden acil servis ekibi, modacının cesediyle karşılaştı. İngiliz polis teşkilatı Scotland Yard'dan bir sözcü, modacının ölümünü doğrularken, cinayet şüphesi olmadığını söyledi. McQueen'in intihar etmiş olmasından şüpheleniyor.
Ünlü İngiliz modacının iletişim direktörü Samantha Garrett, ölüm haberiyle sarsıldıklarını belirterek, “ailesi ve meslektaşlarına duydukları saygı nedeniyle daha fazla açıklama yapamayacaklarını” kaydetti.
Alexander McQueen, 1969 yılında East End'de işçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Altı kardeşin en küçüğü olan McQueen'in babası taksi şoförüydü. 1991 yılında Londra'nın ünlü Saint Martin Sanat ve Tasarım Okulu'ndan mezun olan tasarımcı, kısa sürede dünya çapında tanınan bir modacı haline geldi. McQueen'in kendi adını taşıyan markası, Gucci zincirine katılmıştı.
-EN-

1 yorum:

  1. 2 gün önce şu anda Ondan daha büyük tasarımcı yok diyordum moda dünyasında arkadaşlarıma.Sanatının zirvesinde ,yapacak daha çok şey varken ayrıldı aramızdan.Londra da moda tasarım öğrencisiyken tanışma imkanımız olmuştu.Onu çok sıcak ve alçakgönüllü bulmuştum.Ölümünden dolayı büyük üzüntü içindeyim.

    YanıtlaSil

YORUMLAR :)